Satte salgsrekord i pizza

Circle K i Ølensvåg har solgt aller flest store pizzaer på landsbasis. Siden oppstarten med Peppes On The Go i 2020 har de levert ut hele 9000 store pizzaer.

Butikksjef hos Circle K Ølensvåg, Ida Haraldseid, gleder seg over å trone øverst på salgsstatistikken over store pizzaer. (Foto: Kristian Risanger)

Pizzasatsingen til Circle K Norge har blitt en velsmakende suksess over hele landet. Siden høsten 2020 har selskapet servert nesten 1,5 millioner pizzaenheter i Norge, og aller flest store pizzaer blir altså solgt i Ølensvåg.

– Vi ligger ideelt til for trafikken som sakl opp og ned fra fjellet, og med en rask telefon inn til oss eller at de legger inn bestilling digitalt, så kan vi ha klar pizzaen raskt, forteller butikksjef Ida Haraldseid. 

Hun legger vekt på at de har jobbet mye med opplæring av de ansatte, og slik sikret god kvalitet til kundene. 

– Det er klart at det med ett så stort, kjent og folkekjært merke som Peppes så var presset på oss fra start. Målet fremover er å fortsette den gode trenden, sier Haraldseid.

Stor suksess

– Dette har gått over all forventning. Ikke bare har kunder over hele landet tatt imot tilbudet med åpne armer, men salget av annen mat er like høyt som før. Pizzasalget har blitt en ren bonus for stasjonene, sier Trude Marchmann-Jensen som er kategorileder for mat i Circle K Norge i en pressemelding.

Hun gir samarbeidet med Peppes Pizza en svært stor del av æren for pizzaeventyret til Circle K.

– Gjennom konseptet Peppes On The Go har vi fått en veldig ettertraktet pizzamerkevare inn på stasjonene. Særlig på litt mindre steder er dette er noe folk har sultet etter. Nå har de fleste et Peppes-tilbud i nærheten, sier Marchmann-Jensen.

Ulike trender

Aller flest Circle K-pizzaer blir fortært i Sel kommune i Innlandet. I løpet av to og et halvt år har kundene på Circle K E6 Otta kjøpt drøyt 28 000 pizzaenheter. Mer enn 18 000 av disse enhetene var porsjonspizza, mens resten fordeler seg på hel pizza og andre varianter.

Til sammenligning har Circle K Ølensvåg som har solgt mer enn 9000 hele pizzaer – flest i landet – bare solgt knappe 1000 av de mindre porsjonspizzaene. Dette er et eksempel på en gjennomgående og interessant forbrukertrend, ifølge matsjefen til Circle K Norge.

– På de store stasjonene med mye trafikk kjøper folk mat på farten, fordi de er sultne der og da, og da passer det med enkeltporsjoner. De som bor rundt lokalstasjonene våre, tar gjerne med seg en hel pizza som overtidsmat eller kveldskos. Her er forbruket mer planlagt, sier Marchmann-Jensen.

Hun forteller at Peppes og Circle K samarbeider om produktutviklingen, og at det legges stor vekt på at alle stasjonene skal lage pizzaen på nøyaktig samme måte. Slik skal kundene få den samme smaksopplevelsen uansett om de kjøper pizza på stasjon i Lakselv i nord eller Lindesnes i sør.

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item

on test

Aktuelt detaljer

/aktuelt-details