Sterkere sammen

Fra juni 2024 vil Tveit Regnskap og SpareBank 1 SR-Bank ForretningsPartner fusjoneres fullstendig til ett samlet selskap. Dette betyr kun et navnebytte for – vi er fortsatt de samme folkene som skal være der for kundene våre, sier Jarle Haugen i Tveit Regnskap.

Den lokale regnskapsføreren
Tveit Regnskap har vært en lokalaktør de siste 50 år på Haugalandet og Sunnhordaland, og vært "den lokale regnskapsføreren" gjennom generasjoner. Selv om Tveit-navnet endres, vil de lokale kontorene og de samme folkene fortsatt være "den lokale regnskapsføreren". 

-Vi legger ikke ned noen kontorer, og foretar ingen nedbemanning eller nedskjæringer, tvert i mot skal vi styrke laget vårt forteller Jarle Haugen, daglig leder i Tveit Regnskap. 

I 2021 kjøpte SpareBank 1 SR-Bank ForretningsPartner opp 51 % av aksjene i Tveit Regnskap. Siden den gangen har de to selskapene jobbet som ett selskap. 

-Denne sammenslåingen er siste ledd av oppkjøpet i 2021, og blir en naturlig videreføring av det arbeidet vi har gjort de siste årene, forklarer Haugen. 


Fra stuebord til regnskapskontor til regnskapsaktør
For Tveit Regnskap startet det hele på en gård i Skjold i 1969. Fra første dag var det landbruk og lokale næringsaktører som stod i fokus. Siden oppstarten har det alltid vært kundene som er selve drivkraften til regnskapshuset, og det skal det fortsatt være.

-Jeg skulle egentlig bli bonde. Jeg hadde sagt fra meg heimegarden, og tatt over gården fra mine besteforeldre. Planen var å drive og utvikle denne videre, men så tok livet noen andre vendinger, forteller grunnleggeren av Tveit Regnskap, Jarle Tveit. 

Fra å starte med én kontordag i uka som regnskapsfører i Etne Regnskapslag, grunnla han og konen Marit, Tveit Regnskap fra gjestestuen. 

-Vi har vært heldige, kundene kom til oss for det meste av seg selv. Vårt fokus var hele tiden å gjøre nøyaktige og gode leveranser, også kjempet vi litt ekstra for landbruket, spesielt i starten når likningsmyndighetene bestemte mye over hva landbruksregnskapet skulle inneholde. Det gjorde at vi bygde opp mye tillit og respekt, både hos kunder, men også hos myndighetene, forteller Tveit. 

-Som regnskapsfører blir du kjent med mennesker på en helt annen måte. Du blir aldri helt ferdig. Det er ikke som å levere en oppgave også ble det med det. Du følger kunden hele veien. Det er noe eget, en egen relasjon. Også er det spennende å bli kjent med folk fra ulike regioner og bygder – vi er like, men vi har også mange morsomme små forskjeller. Saudabuen og Vikedalsbuen er ganske så forskjellige, forklarer Tveit. 

Dette er også alltid viktig å huske på i arbeidet. Bak tallene finnes det ekte folk, konstaterer Jarle Tveit. Med fusjonen vil vi nå se starten på et nytt kapittel i historien: regnskapsaktøren med hjerte for lokale næringsliv. 

Den gode kunderelasjonen 
- Ja, det har alltid vært kunden som har stått først hos oss. Det er dem vi jobber for. Men vi så at vi trengte større finansielle muskler om vi skulle klare å møte fremtidens krav til kompetanse og innovasjon i regnskapsbransjen. Dette måtte være en aktør som stod for det samme som oss. Det fant vi hos ForretningsPartner, forteller Jarle Haugen fra Tveit Regnskap.

SpareBank 1 SR-Bank ForretningsPartner skal være en lokal aktør med stor kraft. 

-Vi skal være våre kunders beste partner i å lykkes med sine mål, forteller Atle H. Nielsen, adm.dir. i SpareBank 1 SR-Bank ForretningsPartner.

-Vi har en lokal historie og forankring i SR-Bank, og nå også med Tveit Regnskap, som gjør at hjertet vil alltid ligge hos det lokale næringslivet. De som faktisk får samfunnet til å gå rundt. Samtidig har vi størrelsen og kraften til å kunne støtte bedrifter og landbruk gjennom en hverdag i endring, avslutter Nielsen.

Tveit Regnskap og SpareBank 1 SR-Bank har i mange år vært tette samarbeidspartnere med Medvind 24. 

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item
On test
Aktuelt detaljer
/aktuelt-details