Digitalisering = Lønnsomhet + Bærekraft

Jobber du i en bedrift på indre Haugalandet? Nå setter Høgskulen på Vestlandet opp eget kurs i lønnsomhet, bærekraft og digitalisering for deg, og du velger selv om du vil ta eksamen!

Kurset går over tre samlinger i september og oktober, og HVL arrangerer dette i Ølensvåg, i samarbeid med Medvind24 og Vindafjord Arbeidsgiverforum - og det kreves ingen forkunnskaper for å delta.

Stian Bjørheim fra Statkraft er en av dem som allerede har meldt seg på, og vil også gjennomføre eksamen for å få studiepoeng for kurset.

- Jeg har meldt meg på kurset for få bedre kunnskap om emnet. I tillegg har jeg tatt studiet «Bærekraft & forretningsutvikling» på HVL dette semesteret, da dette kurset skal være et supplement til bærekraftskurset, sier Stian.  

Bærekraft- og digitaliseringskurset vil være attraktivt for de fleste som jobber med, eller er opptatt av digitalisering og bærekraft, og du kan ta eksamen om du vil. Velger du å gjennomføre hjemmeeksamen vil du ende opp med fem studiepoeng.

Eksamen eller ikke, et kurs om digitalisering, lønnsomhet og bærekraft er fint for de fleste bedrifter, og er også positivt å ha på CVen. 

Kursene passer for virksomheter i indre Haugalandet og regioner i nærheten og er tilpasset både offentlig og privat sektor. Målet med emnet er å gi en bred innføring i utviklingen innen digitalisering, med lønnsomhet og bærekraft som sentrale perspektiver

Digitalisering er viktig i dagens samfunn, og det påvirker alle aspekter av livet vårt, inkludert lønnsomhet og bærekraft. Digitalisering handler nemlig ikke bare om om teknologi, men også om hvordan vi organiserer og driver virksomheter og samfunn på en bærekraftig og lønnsom måte.

 

Digitalisering igangsettes sjelden for digitaliseringens skyld.

Bedriftenes omgivelser har forventninger til bærekraft og samfunnsansvar, samtidig som virksomheter er avhengige av lønnsomhet for å overleve. For private bedrifter kan fokuset på digitalisering for å sikre eller øke lønnsomhet være en drivkraft og utløsende faktor. For offentlig virksomhet eller ulike ikke-statlige organisasjoner kan fokuset være å sikre eller øke nytte eller verdi for brukere eller andre interessenter.

Samlingene er 5. og 6. september, 19. september og 3. oktober – det hele avsluttes med en valgfri hjemmeeksamen over 14 dager.

Etter endt studie skal du sitte igjen med kunnskap om utviklingen av dagens digitale samfunn og hvilke krefter som har drevet denne frem, og i hvilken retning utviklingen kan gå i fremtiden. Du skal kunne diskutere og reflektere kritisk over digitalisering, lønnsomhet og bærekraft i nærings-, arbeids- og samfunnsliv, både lokalt og globalt.

Bedriften din vil nyte godt av dette, da du også skal kunne identifisere og analysere lønnsomhetsvurderinger og bærekraftsvurderinger i egen organisasjon – og, ikke minst, bidra til positive og viktige endringer.

Kurset et utsatt grunnet for få påmeldte. Meld din interesse til line.andersen@medvind24.no så skal vi sette deg på venteliste. 

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item
On test
Aktuelt detaljer
/aktuelt-details