Omega 365 ble årets bedrift

- Med ukuelig pågangsmot har de stor tro på at selskapet gjennom sitt «project possible» kan ta en ledende rolle globalt innen prosjektledelse-software, i sterk konkurranse med store multinasjonale selskaper, heter det i juryens begrunnelse.

Omega 365 stilte mannsterke med representanter fra flere av Omegas selskaper på Haugalandskonferansens festmiddag. Fra venstre: Linda Andersen, Veronica Askeland, Vidar Nordnes, Svein Tore Haraldseid, Cecilie Høvring, Anders Lunde, Tor Erling Lunde,  Helge Tvedt, Linn Henny Andersen, Johannes Eide, Astrid Eidhammer Hjelmeland og Arne Gunnar Habbestad.

Styremedlem og med-gründer Tor Erling Lunde tok i mot prisen på vegne av hele konsernet under Haugalandskonferansens festmiddag i kveld.

Juryen begrunnet prisen slik:

Årets prisvinner kan definitivt knyttes til konferansens tema som er Avtrykk.

Bedriften har satt avtrykk i en hel region gjennom flere 10-år.  Vinneren er en bedrift som er tuftet på entreprenørskap og evnen til å utvikle og kommersialisere gode produkter og tjenester, og som gjennom solid handlekraft og gjennomføringsevne har hatt en fantastisk vekst år etter år. 

Selskapets gründere og ledere har hatt høye ambisjoner samtidig som de har hatt beina godt plantet på jorden. De har bygd stein på stein, og hatt en organisk vekst på ca. 20 % årlig gjennom mange år. I dag er de en lokal «gigant» med over 1800 ansatte fordelt på 11 lokasjoner i 5 verdensdeler og 8 lokasjoner i Norge.

Selskapet er innovativt og nyskapende, og har etter hvert opparbeidet seg mange ulike forretningsområder innen bl.a. Programvareløsninger, prosjektpersonell, it-konsulenter, subsea-tjenester, ingeniør- og arkitekttjenester, design og kommunikasjonsløsninger. Majoriteten av kundene finner vi innen olje/gass, fornybar energi, industri, infrastruktur og samferdsel, bygg og anlegg og i IT sektoren. 

Selskapet har stort fokus på bærekraft, både på ulike sosiale/samfunnsmessige områder og innenfor miljø og klima, og konkrete målsettinger knyttet til flere av FNs bærekraftsmål. 

Slagordet “big enough to deliver, small enough to care” sier noe om selskapets ambisjoner. Med ukuelig pågangsmot har de stor tro på at selskapet gjennom sitt «project possible» kan ta en ledende rolle globalt innen prosjektledelse-software, i sterk konkurranse med store multinasjonale selskaper. 

Samtidig sier de gjennom «small enough to care» mye om selskapets verdier og store samfunnsengasjement.  Bl.a støtter de mange organisasjoner og foreninger i lokalmiljøet, og har igangsatt andre tiltak som både gir bolyst og næringsutvikling i regionen (primært Vindafjord). De støtter også store internasjonale organisasjoner med millionbeløp for å utrydde fattigdom. Gjennom sitt «Advantage-program» belønner de ansatte gjennom et poengsystem for bl.a. etterutdanning og gode resultater. Poengene kan tas ut i form av hytter og ferieboliger eller en kan prioritere å bruke poengene på egen kompetanseheving.

Bedriften vi skal frem til er en nyskapende, profesjonell og inkluderende hjørnesteinsbedrift i indre del av Haugalandet, og vi har gleden av å kåre Omega 365 til Årets Bedrift på Haugalandet.

De tre andre nominerte var Granberg AS, Ydra og RTS – Rental Technology & Services. 

Juryen har bestått av Silje Luzia Rødeseike (Deep Wind Offshore), Anne Kristin Helgeland (Rogaland Ressurssenter), Hanne Beate Grutle (DNB), Espen Sunde )Seagarden) Jostein Aksdal (Bergen Capital Management).

Kriteriene for prisen er at bedriften skal:

1. Ha sitt hovedsete på Haugalandet

2. Ha et godt økonomisk fundament og en god økonomisk utvikling

3. Være ledende og/eller nyskapende på sitt område

4. Være aktiv som nettverksbygger i regionen

5. Ha fokus på bærekraft

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item

on test

Aktuelt detaljer

/aktuelt-details