Nye eiere i Jans Hydraulikk

TESS har kjøpt aksjene i Jans Hydraulikk. – Vi tenkte dette var et godt tidspunkt for å sikre fremtiden til selskapet, sier tidligere eier og salgsleder Jan Hegerland.

Alle seks ansatte i Jans Hydraulikk blir i selskapet etter at TESS overtar eierskapet. Fra venstre: Jan Hegerland, Roy William Haugland , Bjørn Kåre Svantesvoll , Anna Fjellsbø, Marius Vaka Lothe og Grete Hegerland.

Slangefirmaet TESS har kjøpt 100 prosent av aksjene i Jans Hydraulikk AS og ser store fordeler ved oppkjøpet. Etter oppkjøpet vil Jans Hydraulikk, i likhet med TESS Vest sine øvrige datterselskaper, fortsette under eget navn og profil. Marius Lothe startet 1.desember som ny daglig leder, mens Jan Hegerland holder frem i selskapet som salgsleder. 

– Det var naturlig å gjennomføre et lederskifte også når vi fikk nye eiere, Marius har jobbet i selskapet lenge, og kjenner bedriften godt, sier Hegerland. 

Store synergier

Jans Hydraulikk ble etablert i 1985 av Jan Hegerland og kona Grete. Selskapet, som er lokalisert i Ølensvåg, har totalt seks ansatte og leverer slanger til de fleste næringer. I tillegg kommer service og reparasjon av hydraulisk og pneumatisk utstyr. 

– Her ser vi store synergier i felles lagerhold, kompetanse og raskere leveranser for kundene, sier de to lederne Jan Hegerland i Jans Hydraulikk og Erlend Gjerdevik i TESS Vest i en pressemelding. Jans Hydraulikk har også en "slangeløs" avdeling som selger drifts- og vedlikeholdsprodukter. 

– Vi vil fortsette driften som før, så kundene vil ikke oppleve noen endringer. I fellesskap vil vi ha mulighet til å påta oss større jobber, yte bedre service og påta oss enda flere service-oppdrag ute i distriktene. Jans Hydraulikk er et meget veldrevet selskap, og det er en ære for oss å fortsette i samme spor, sier Gjerdevik og peker på de flotte resultatene som er oppnådd opp gjennom årene. I 2022 omsatte Jans Hydraulikk for 23 millioner kroner, og prognosene for 2023 viser at det går mot ny solid omsetningsrekord.

–  TESS ønsker fortsatt vekst, og dette oppkjøpet er et naturlig ledd i å styrke vår posisjon som landets største leverandør av slike varer og tjenester til industrien. TESS er norskeid og har lang tradisjon for å sikre trygge lokale etableringer i distriktene. I Ølensvåg har vi tegnet langsiktig leieavtale og blir værende i Jans bygg i lang tid fremover. Med høyt volum og store varelagre får vi bedre innkjøpsbetingelser fra våre leverandører, som stort sett er i utlandet. Dette gir også kundene våre bedre betingelser, noe som ligger forankret i vår overordnede strategi, sier Gjerdevik.

– Trykt med konsern i ryggen


Hegerland er opptatt av å sikre arbeidsplasser i bedriften videre.
– Vi kjenner TESS godt og gjennom mange år har vi vært konkurrenter. Nå, når avgjørelsen er tatt, kjennes det trygt og bekvemt for alle å bli en del av noe større, sier Jan Hegerland og legger til at han etter salget vil få frigjort mer tid til det han liker aller best, nemlig å jobbe ut mot kundene med salg og innkjøp.
– Engasjementet er på topp, og prosessen med overgang til TESS og nye produkter er veldig spennende å være med på, sier han i pressemeldingen.
– Oppkjøpet vil styrke TESS Vest sin posisjon i markedet. Jans Hydraulikk har også en godt opparbeidet kundekrets på slanger og kuplinger, i tillegg til drifts- og vedlikeholdsprodukter, områder som utgjør en viktig del av kjernevirksomheten i TESS, avslutter Gjerdevik.

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item
On test
Aktuelt detaljer
/aktuelt-details