Bærekraftige prosjekt krever flere ansatte

Store kontrakter, nybygg og grønne oppdrag hos Westcon Power & Automation i Ølensvåg gir behov for flere ansatte. Selskapet har sikret seg oppdrag langt ut i 2025.

Foto: Westcon Yards/Svein Egil Økland

Det skjer mye hos Westcon for tiden, med pågående arbeid på nybygget ECOFIVE, flere hybridiseringsprosjekter, kommende nybygg Trønderbas og nå med storkontrakten på fisketråleren M.V Quantus som også signert. 

Store jobber

– De neste årene blir det mye spennende arbeid, både når det kommer til nybygg og ombyggingsprosjekter for marine-avdelingen vår, sier Rune Heddeland, tilbudsleder for Marine i Westcon Power & Automation i en pressemelding.

M.V Quantus vil være det tredje fiskefartøyet Westcon Power & Automation har i ordre reserve frem til 2025. De tre fartøyene skal utrustes fra nå til slutten av 2025 ved verftet i Ølensvåg, og Westcon Power & Automations står da for komplette elektroinstallasjoner.   Det er ikke bare nybygg det går i for Westcon Power & Automation, de siste fem månedene har de ferdigstilt fire hybridombygginger på offshore fartøy før de på nyåret går i gang med to til. 

Selskapet har sett en økning i antall batterihybridprosjekter den siste tiden, og forventer mer i tiden som kommer.  

– Vi ser en økende trend blant kundene våre. Rederier og skipseiere både krever og ønsker mer bærekraftige fartøy, det ser vi både i arbeidet vårt med nybygg og i ombyggingsprosjekter forteller Heddeland og legger til: 

Det grønne skiftet

– Den maritime næringen har meldt seg på det grønne skiftet og vi merker at etterspørselen for elektroinstallasjon på eksisterende og nye fartøy har økt, derfor er vi nå på jakt etter flere dyktige medarbeidere. 

Westcon Power & Automation søker nå både lærlinger, prosjektingeniører og flere elektromontører til fast stilling til hovedkontoret i Ølensvåg.

Med over 30 års erfaring er Westcon Power & Automation i dag en av de ledende aktørene på installasjon av marine elektro- og automasjons-systemer. Selskapet fokuserer i høy grad på miljøteknologi og energieffektivisering i alle segmenter og leverer tjenester til prosjekt og service oppdrag både on- og offshore.

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item
On test
Aktuelt detaljer
/aktuelt-details