Hopp til innhald

Nytt bygg, nytt verksted, nye muligheter

Det nye ØB-bygget på Gismarvik begynner å fylles opp. På nyåret skal både produksjonshall, butikk og vaskehall være i drift. Bilverkstedet er allerede godt i gang. 


Teknisk leder Roald Sandsgård og hans gjeng på verkstedet er de første som har kommet i gang i det nye bygget på Gismarvik. Foto: Kristian Risanger.


– Vi har fått det mye mer romslig, og veldig mye er nytt: Løftebukk til personbil, nytt utstyr og ikke minst; nytt hydraulikkverksted som vi har fått levert i samarbeid med Jans Hydraulikk i Ølen. Det er kanskje noe av det kjekkeste ved det nye verkstedet. I tillegg til mye av det nye, vil vi også få bedre struktur på ting med det nye verkstedet, sier teknisk leder for Ølen Betong Transport, Roald Sandsgård.

De totalt fem ansatte på ØBTs verkstedet har flyttet fra Ølensvåg til flunkende nye lokaler på Gismarvik.Bjørnar N. Hjelmervik er en av totalt fem ansatte som flyttet med verkstedet fra Ølensvåg til Gismarvik.   Med bedre plass, og nytt utstyr har verkstedet også satt seg nye mål for driften fremover. 

– Vi skal kunne gjøre mer av alt selv, blant annet  ta EU-kontroller og bomkontroller på pumper her i eget verksted, sier Sandsgård. 

Verkstedet tar seg av alt som må ordnes på alle biler i Ølen Betong og Ølen Betong Transport, totalt ca 100 kjøretøy.  

– Jeg håper også at vi snart kan bli flere på laget. Blant annet kunne vi gjerne tenkt oss en ny lastebilmekaniker som kan lære seg påbygg, seier Sandsgård. 

Samtidig som det nye verkstedet er satt i drift, begynner det også å fylles opp i andre deler av bygget. 

– Over nyåret vil vi ha flyttet inn i den nye butikken for betongvarer, og ha fått nye former for blokkproduksjon på plass, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål. 

Signalbygget på Gismarvik har vært en betydelig satsing for Ølen Betong og bidrar også til et større og samlet miljø på ytre Haugalandet. 

– Vi har investert 60 millioner kroner i å etablere bygget på et fremtidsrettet og attraktivt næringsområde for Haugalandet. Vi har hatt plassmangel, og ved å flytte bilverkstedet til Gismarvik får vi frigitt plass til mer produksjon i Ølensvåg, samtidig som vi får samlet de delene av virksomheten vi hadde i Haugesundområdet på et sted, sier Norekvål. 

Sondre Åsheim er kommet godt i gang med arbeidet i det nye verkstedet.

Blandeverket på Gismarvik ble etablert i 2013, og har i dag 10 personer i arbeid. Med nybygget like ved, vil Ølen Betong ha nærmere 25 ansatte på Gismarvik. 

I tillegg til verksted, vaskehall, produksjonshall og betongvarebutikk, har også nybygget en del kontorer. 


 

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips
T E S T