Subsea-utstyr fra Westcon på vei til Kongo 

I løpet av det siste året har Westcon Yards tatt et nytt steg inn i subsea-markedet, og kan skilte med flere nye undervannsmoduler på produktlisten. Nå er subseautstyr fra Westcon Subsea på vei til Republikken Kongo. 

På under ett år har Westcon Yards Florø fullført produksjonen av flere typer subsea-moduler som aldri før er blitt produsert ved verftet.

- Vi har fabrikkert og gjennomført all tilkobling og testing av ett sugeanker, to nivellering strukturer (strukturer for høydejustering) og en multifase-pumpemodul . Dette var første spretten for produksjon av denne typen utstyr for oss, sier prosjektleder Tide Dyrseth i Westcon Subsea.

Skipet er lastet med utstyret fra Westcon. Dette var første gang verftet i Florø produserte subsea-utstyr av denne typen, og produksjonen ble gjennomført på under ett år. Foto: OneSubsea 

Sugeankeret, som er 23 meter høyt, ble lastet ombord og fraktet fra Florø i midten av september. Foto: OneSubsea 

 Dette utstyret vil bli satt sammen med eksisterende brønnstruktur for å kunne ta ut mer olje og gass på en sikker måte. 

 Utstyret ble hentet ved verftet i Florø i midten av september, der blant annet sugeankeret på 23 meter ble løftet om bord på fraktefartøyet. Neste stopp for utstyret er MoHo-feltet utenfor Republikken Kongo på den vestafrikanske kysten, hvor dette avanserte utstyret skal være med å øke utvinningsgraden på dette feltet. 

 - Dette har vært et av de største prosjektene våre den siste tiden, og markerer et nytt steg inn i subseamarkedet som er forholdsvis nytt for Westcon Yards. Nå begynner vi å få et godt fotfeste innen subsea. Tilbakemeldingene fra kunden vår OneSubsea på dette prosjektet viser at vi har lykkes, sier Dyrseth. 

Multifase-pumpemodulen ombord på skipet. Neste stopp: Republikken Kongo, deretter MoHO-feltet. Foto: OneSubsea

 Hele prosessen, fra oppstart og planlegging til gjennomføring og utlasting har gått som planlagt, melder Dyrseth. 

- Dette har også kunden vår bitt seg merke i, og roser oss for en knirkefri prosess som er gjennomført uten avvik eller hendelser, og som i tillegg har fulgt tidsskjema til punkt og prikke, sier Dyrseth. 

 Total er operatør på feltet og utviklingen omfatter totalt 28 undervanns-brønnhoder som skal knyttes til flytende produksjonsenheter. Ved full produksjon i 2016 vil feltet ha en produksjonskapasitet på 140 000 fat oljeekvivalenter daglig.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item
On test
Aktuelt detaljer
/aktuelt-details