Suksess med neglesalong

Da Trine Fajardo Opheim skulle starte opp neglesalong i Ølen i 2020, var hun usikker på om det var et marked for tjenestene hennes. To år etter, har California Nails opparbeidet seg et solid fotfeste i distriktet.  


Trine Fajardo Opheim drev egen neglesalong i Stavanger, og da de flyttet til Vindafjord viste det seg at etterspørselen for neglepleie var like stor i distriktet. – Jeg tenkte «Hva om ingen vil bestille neglebehandling her?» «Hva om jeg ikke får noen kunder?» Men på et lite sted går jungeltelegrafen fort og det har gått over all forventning.  Det ble raskt travelt, og det har gått veldig bra! forteller hun.  

California og Vindafjord over to generasjoner

Det er ikke tilfeldig at amerikanske Trine har funnet veien til Vindafjord.

– Moren min kommer fra Vats. Hun jobbet for Hatteland, og ble kjent med det som skulle bli faren min over telefon, da han jobbet for en kunde av Hatteland i California. De ble forelsket og hun flyttet til USA i 1988.  

Historien skulle vise seg å gjenta seg, men denne gangen motsatt vei. Trine møtte mannen sin på en hjemmefest da hun besøkte besteforeldrene sine i Vats. Etter å ha vært venner i noen år, ble de kjærester og hun bestemte seg for å flytte til ham i Norge.  

– Jeg tenkte; jeg er ung, jeg er i oppstarten av karrieren min, hvorfor ikke hoppe i det? Da jeg i tillegg har dobbelt statsborgerskap, var det enkelt å få til. Jeg flyttet til ham i Stavanger i 2013.  

Hun startet opp salongen California Nails i oktober 2014, og hadde etter hvert tre ansatte og salongen ble den største i Stavanger. I desember 2019 var det tid for å fornye leiekontrakten for fem nye år. Da mannen hennes samtidig hadde fått tilbud om å jobbe i Frankrike for en periode, falt valget til slutt på å avslutte driften.  

- Så snart jeg visste de andre jentene hadde en ny salong å jobbe i, var det greit å stenge i Stavanger. Timingen skulle også vise seg å være god, da pandemien kom noen måneder senere.  

Egen nettbutikk 

På tross av ung alder, har Trine jobbet med negler i ti år. Hun utdannet seg i San Diego og fikk lisens som negledesigner da hun var atten, -som er et krav for å jobbe med negler i USA. Hun er opptatt av at neglene ikke skal bare se velpleide ut, men også at de skal være sunne og friske.  

– Jeg er opptatt av å bruke høykvalitetsprodukter og profesjonelle merker. Neglehelse og hvordan ta vare på dem, er viktig for meg. Dette er jeg også opptatt av å formidle til kundene mine, slik at de kan ta best mulig vare på seg selv. Jeg er også opptatt av å hele tiden holde meg oppdatert på nye trender og utvikling innenfor området. Jeg gjør også litt neglekunst. Om våren er det mange som spør om blomster mens til jul er det snøkrystaller med mer. Neglekunst handler ikke bare om dekorasjoner på neglene, det handler like mye om å finne de rette fargekombinasjonene, utdyper hun.  


Bath and Body Works er et av merkene Trine fører i nettbutikken sin. 
En av tingene hun savnet fra USA da hun flyttet til Norge, var enkelte amerikanske hudpleieprodukter og merker. Etter å ha fått moren til å sende produkter til henne, kom hun på tanken om å like gjerne starte sin egen nettbutikk hvor hun førte produktene hun selv savnet. Det skulle vise seg at flere var på jakt etter produktene i Norge.  


– Jeg selger primært produkter fra merket Bath and Body Works, som duftlys, kremer, håndsåpe og antibac. Kundegruppen min er først og fremst amerikanere i Norge eller nordmenn som har bodd i USA, men flere og flere begynner å oppdage produktene, forteller hun.  

Planen videre er å fortsette driften av California Nails, men også å utfordre seg videre.  

– Jeg håper på å bli en merkeambassadør, å få representere et merke som jeg jobber med. Det hadde også vært spennende å delta i noen neglekonkurranser i fremtiden, og fortsette å dele det jeg gjør via sosiale medier. Det er veldig morsomt å dele og jeg henter mye inspirasjon fra andre via internett.  

I neglesalongen tilbys alt fra enkel neglepleie til kunstnerisk negledesign.

Å jobbe med folk er en god måte å integrere seg på

I dag har hun kunder i alle aldre og det er ikke noe hinder at salongen ligger et stykke unna Ølen sentrum, på Opheim.

 – Arbeidsdagene mine er stort sett fra åtte til fire eller ti til seks. Noen kunder foretrekker å komme på dagtid, mens andre kommer helst på ettermiddag- eller kveldstid. Jeg prøver å være fleksibel, sier Trine smilende.  

Hun tilbyr en rekke tjenester innen negle- og fotpleie og har innredet en egen salong i huset hun deler med ektemannen Steffen Opheim. Hun ser tydelige trender hos kundene gjennom året.  

– Året rundt er det lyserosa farger som er mest populære. Om sommeren er det neon og sterke farger. Jul er det rødt og glitter. Det er dette som gjør det morsomt for meg, da jeg får variasjon i oppgavene, utdyper hun.  

Da hun først flyttet til Norge og Stavanger, førte språkbarrieren og sjenerte nordmenn til at det var vanskelig å komme i kontakt med folk. Da hun begynte å jobbe som negledesigner, løsnet det.    

– Menneskemøtene gjennom jobben min fører til mange fine samtaler og jeg får med meg mye av det som skjer lokalt. Det fører til at jeg føler en tilhørighet her. Det er fint å møte folk og bli kjent, avslutter hun.   


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips
T E S T