I dag ble Autostore børsnotert

Klokken 09.00 i dag ringte administrerende direktør Karl Johan Lier i børs-bjellen, og dermed er en av de største børsnoteringene noensinne på Oslo Børs en realitet.

Image
Autostore er den nest største børsnoteringen gjennom tidene i Norge. (Foto: Marius Beck Dahle)


Ved børsnoteringen var verdien på Autostore-aksjen 31 kroner, 10 minutter etterpå hadde den gått opp til 34.4 kroner, der aksjen også stabiliserte seg. Administrerende direktør Karl Johan Lier mener dette er en stor dag for Vats-selskapet, og en milepæl i historien som startet med en ide i 1996 om hvordan en bedre kunne utnytte lagerplassen. – Det er stort å bli børsnotert, og ikke minst ligger det en spennende fremtid foran oss, sier han i en uttalse på firmaets nettsider.


– Behovet for automatiske løsninger øker hele tiden, og vårt produkt utvikler seg stadig og vi opplever sterk vekst i markedet, forteller Karl Johan Lier og takker både ansatte, investorer og samarbeidspartnere for at selskapet nå er børsnotert. Oslo Børs sin kommunikasjonssjef Catherine Lorvik Segerlund sier til Nettavisen Økonomi at dette er den største noteringen på 20 år, og den nest største gjennom tidene i Norge.

– Vi er et vekstselskap med høy inntjening i markedet. I dag er 15 prosent av verdens lagersystemer automatisert. Om ti år vil 75 prosent av lagrene være automatisert på grunn av megatrender som økt netthandel og robotisering. Vi skal ta nye markedsandeler hele tiden fremover, sier Lier til Nettavisen Økonomi.

Japanske Softbank gikk inn som eier i Autostore i april, da ble selskapet verdsatt til 65,6 milliardar kroner. Til sammenligning var Autostores markedsverdi ved børsnotering 103,5 milliarder kroner. AutoStore har en global kundemasse med mer enn 600 installasjoner og 20 000 roboter i 35 land. Det innovative lagringskonseptet gjør det mulig for kunder å lagre fire ganger varelageret på samme plass, målet er å redusere mengden med luft som finst i tradisjonelle lager.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips
T E S T