Westcon med grønn satsing

Westcon har som mål å være ledende på bærekraftige løsninger i den maritime bransjen. Nå søker de prosjektleder innen grønn teknologi.  

Westcon har i mange år jobbet strategisk med å finne frem til gode og grønne løsninger, blant annet leverte de i fjor verdens første hydrogenferje for kunden Norled. Westcon har også lang erfaring med elektrifisering av båter samt bærekraftige løsninger til oljenæringen. Nå etablerer de en egen avdeling som skal styrke den bærekraftige utviklingen i bedriften.

               
Stian Røsdal er nå på let etter prosjektleder til ny bærekraft-avdeling i Westcon. (Foto: Privat)

– Det skjer mye på teknologisiden og det skjer veldig raskt, for oss er det viktig å kunne finne gode løsninger for å imøtekomme kravet om redusering av klimagasser. Vi må omstille oss og følge med i den tekniske utviklingen, sier Stian Røsdal i Westcon. 

Interesse for teknologi  

Prosjektlederen som Westcon nå er på let etter skal jobbe tverrfaglig på tvers av avdelinger. Stillingen skal bidra til å videreutvikle verftsvirksomheten gjennom satsing på grønn teknologi og bærekraftige løsninger. Kartlegging av energibruk for å optimalisere kundens energiforbruk og innføre mer grønn teknologi blir også en viktig arbeidsoppgave. Personen som går inn i denne jobben bør også ha interesse for teknologisk utvikling og fornybar energi innen shipping og maritim sektor, forteller Røsdal.

Mange mål 

 

Han legger vekt på at det blir konkrete mål å jobbe mot for den nye prosjektlederen, både på kort og lang sikt.

– Det skjer mye med fartøy og drivstoff, her har vi allerede gode batteriløsninger, men det skjer mye innen hydrogen og ammoniakk. Her må vi få fram gode løsninger på infrastruktur. Da har vi et betydelig marked foran oss med å avkarbonisere den maritime næringen.

– I riggbransjen er det også store behov for å redusere energibruk og utslipp. Her starter vi med å gå inn og analysere energibruken for så å komme

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips
T E S T