Helgevold kjøper industriavdelingen til Seam

Helgevold Gruppen overtar avdelingen med 37 ansatte og styrker med det sin posisjon som den desidert største og ledende prosessautomasjon- og elektroentreprenøren på Haugalandet. Seam selger industriavdelingen for å konsentrere seg om den maritime kjernevirksomheten og videre internasjonal vekst. 

Anne Marit Helgevold Heggebø i Helgevold Elektro og Gunvald Mortvedt i Seam er godt fornøyd med avtalen.

 – Industri er et prioritert satsingsområde for oss og oppkjøpet tilfører oss økt kapasitet, viktig kompetanse og nye kunder i et geografisk område der vi allerede har en solid posisjon. Dette styrker oss ytterligere innen automasjon og gir oss også en viktig fot innenfor spennende markedsmuligheter i olje- og prosessindustrien, sier Anne Marit Helgevold Heggebø, administrerende direktør i Helgevold Elektro i en pressemelding. 

Den 1. mai 2022 vil 37 ansatte følge med når Seams industriavdeling overtas av Helgevold Elektro. Tjenestetilbudet, produktene og porteføljen av kunder vil fortsette som i dag. For Helgevold Gruppen vil det innebære at konsernet passerer 250 ansatte og får et enda bredere miljø og nye utviklingsmuligheter.

Industriavdelingen i Seam ble etablert da selskapet var en del av Westcon Group. De seneste årene har grønne løsninger for maritim sektor utgjort kjernevirksomheten, og planen er å fortsette å styrke denne gjennom internasjonal ekspansjon. 

– Industriavdelingen vår består av en fantastisk gjeng som har levert gode resultater for kundene gjennom flere år. Vi er stolte av det vi har fått til, men innser at avdelingen ikke får det fortjente fokuset i vår fremtidige strategi. Derfor er vi glade for at Helgevold overtar avdelingen og vil utvikle den videre som en del av sin satsing, sier Gunvald Mortvedt, administrerende direktør i Seam. 

Årsomsetningen til industriavdelingen anslås til å være om lag 50 millioner kroner, og når dette tilføres Helgevold vil den samlede omsetningen til konsernet nærme seg 300 millioner kroner.

– Omsetningsvekst er ikke det viktigste. Målet er å utvikle en arbeidsplass med engasjerte og dyktige ansatte som har fornøyde kunder. Da kommer omsetningen av seg selv, sier Helgevold Heggebø.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips
T E S T