Hopp til innhald

Ny milepæl for Westcon Yards

Westcon Yards signerer intensjonsavtale med svenske SeaTwirl for fabrikasjon og installasjon av deres nye turbin for havvind. 

Westcon skal samarbeide om havvind-turbiner


– Vi velger å holde produksjonen i Norge for å markere at vi har tro på norsk industri og ønsker å bygge opp en bærekraftig leverandørkjede for denne næringen. Det sier Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi, i en pressemelding.

Westcon er i dag en totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri, med hovedkontor i Ølensvåg, og verftsfasiliteter i Ølen, Florø, Karmøy og Helgeland. 

Leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi, Stian Røsland.

Fabrikasjon av stålstrukturene er planlagt ved Westcons verft i Florø for så å bli transportert til Dommersnes industriområde for komplett sammenstilling og testing. Deretter slepes komplett turbin til Bokn hvor den skal installeres. Westcon skal ta det fulle ansvar for fabrikasjon og installasjon av turbinen og etablerer seg dermed som en komplett og langsiktig leverandør for prosjekter innenfor flytende havvind.  

– Det grønne skiftet er i gang og vi i Westcon har ikke til hensikt å sitte å se på. Tvert imot har vi ambisjoner om å ta del i, og bidra til, å bygge opp en ny norsk industri. Denne avtalen med SeaTwirl markerer derfor et viktig skritt for Westons fremtidsmål, sier Røsdal.

– Gjennom flere tiår har vi bevist at vi er i stand til å levere store og omfattende prosjekter til konkurransedyktige vilkår, samt at vi har en organisasjon som både er kompetent og erfaren på tvers av våre lokasjoner. Dette er en viktig, strategisk milepæl for Westcon og vi ser frem til å samarbeide med Seatwirl om å løfte frem innovative løsninger også innen flytende havvind. 

Seatwirl representerer en nyskapende vindturbin hvor den store fordelen er et enkelt, robust og kostnadseffektivt design som også fører til lavere service- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med andre tradisjonelle vindturbiner.  

– Å sikre partnere med evnen til å supportere oss utover S2x-prosjektet er viktig for å realisere vår visjon om å bli en ledende leverandør til store havvindparker. Vi ser frem til å jobbe med Westcon Yards, sier Peter Laurits, administrerende direktør i SeaTwirl.

Ledige stillingar

Christiansen Bakeri er på jakt etter daglig leder
Frist: 04. des

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips
T E S T