Hopp til innhald

Ny giv på Ølen Senter

Senteret rigger seg for fremtiden med nye krefter på laget. Andreas Hustveit blir daglig leder i eierselskapet Ølen Eiendom, og får med seg Arne Gunnar Habbestad på eiersiden. 

Andreas Hustveit (f.v) og Arne Gunnar Habbestad går inn på eiersiden i Ølen Eiendom, og ser frem til å skape med aktivitet sammen med Jorunn Matre Stople og de andre eierne. 

Når Ølen Senter gjør seg klar for 20 årsjubileum i november er det med fornyet mannskap i eierselskapet Ølen Eiendom. Westcon Eiendom AS og Ølen Betong Gruppen AS går ut av selskapet, og overlater roret til neste generasjon og helt nye ressurser. Arne Gunnar Habbestad og Frisk- sjef Andreas Hustveit går inn som eiere av 50 % i Ølen Eiendom. 

– Nå skal gitrene opp. Vi vil ha mer aktivitet og handel i kommunesenteret, og vil at Ølen Senter skal være en helt sentral aktør her. Området rundt oss har både arbeidsplasser og tomter, vi har skole, kulturhus og fritidspark som nærmerste nabo og E134 et steinkast unna. Vi er også plassert midt  i smørøye for tilreisende, om de kommer kjørende eller via sjøveien. Alt ligger til rette for at Ølen Senter skal være en naturlig møteplass og et vitalt kjøpesenter. Vi skal være proaktive og ønsker å bidra til at flere skal kunne få muligheten til å drive butikk i Ølen, sier Habbestad og Hustveit.  

Ølen Eiendom eier 35 % av Ølen Senter.

Ny generasjon

Styreleder i Ølen Eiendom, Jorunn Matre Stople, ser frem til nytt løft for Ølen Senter.  

– Vi er utrolig glade for å ha fått med Arne Gunnar og Andreas på laget. Senteret her har alle forutsetninger for å lykkes, og med et nytt lag på eiersiden ser vi frem til å skape enda mer aktivitet og handel i Ølen sentrum. Det var aldri tanken at Westcon og Ølen Betong skulle drive handlesenter. Da senteret ble bygd, var målet å skape aktivitet i lokalsamfunnet.  Den siste tiden har vi vært på jakt etter en løsning som kan videreutvikle senteret, og med nytt eierskap har vi et veldig godt utgangspunkt for å få dette til,  sier Stople. 

Hun er en av åtte privatpersoner som utgjør resten av eiersiden; Turid Berge-Olsen, Eiolf Berge, Marianne Matre, Anne Gro Matre Helgevold, Heidi Matre Funderud, Kristian Matre og Steinar Matre går alle inn som privatpersoner på eiersiden av Ølen Eiendom. Flere av dem har vært  aktive i styret gjennom Westcon og Ølen Betong tidligere, men går nå inn som enkeltpersoner, uavhengig av selskapene.  Arild Kildal Olsen vil fortsette som senterleder og rådgiver for Ølen Eiendom. 

Starthjelp til kremmere

Ølen Eiendom starter nå jobben med å finne nye kremmere som kan skape mer handel på senteret. Eierne understreker at de vil tilrettelegge for dem som ønsker å satse på handel selv. 

– Vi ønsker å bli kontaktet av alle som går med en kremmer i magen.  Ingenting er for lite og ingenting er for stort. Vår jobb nå er å finne gode løsninger som kan lette starten for dem som vil starte butikk. Vi vil også åpne for pop-up butikk igjen, sier Hustvedt. 

 Når man skal drive butikk på bygda er det viktig å samarbeide, poengterer Habbestad. 

 – Nå har vi et mål om å samle oss rundt handel her lokalt, og vi vil at både innbyggere, tilreisende og gjennomreisende ser på Ølen og Etne som ett handelsområde. Vi håper at vi kan få noen butikker eller tjenester som ikke finnes i området fra før, slik at vi sammen og over kommunegrensene kan ha et komplett tilbud. Vi må huske på at bompengene er på Hodnafjellet, ikke over Fikse, understreker Habbestad.  

Nå blir det kafè igjen

Senteret vil også om kort tid få et etterlengtet tilbud når Chistiansen Bakeri flytter inn, og Ølen Eiendom kjøper halvparten av selskapet. Leieavtalen i bakeriets nåværende lokaler går ut, og alternativet var å avvikle bakeriet, sier styreleder Magne Christiansen. 

– Vi sto i utgangspunktet uten noe sted å videreføre driften, og jeg var redd for at vi måtte stenge, men nå blir Christiansen Bakeri videreført i nye lokaler.  Vi har god aktivitet, med mange store og små kunder som bruker oss mye. Våre flinke ansatte, våre menyer, maskiner, og kunder blir med videre når vi flytter inn i Ølen Senter. Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss alle: Dette blir en viktig og etterlengtet del av senteret, bygda vil fremdeles ha et bakeri og driften kan videreutvikles, sier Christiansen. 

Ledige stillingar

Utbjoa Armering & Sveis AS
Frist: 10. feb

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips
T E S T