Hopp til innhald

Generasjonsskifte: Løsninger og fallgruver

Hva må man tenke på når man står overfor et generasjonsskifte i bedriften?  Medvind24 Næringshage og VAF inviterer til kurs. Kurssholder er næringshagens samarbeidspartner Eurojuris Haugesund. 

Advokatene  Ove Kahrs Wangensteen (t.v) og Hans-Jacob R. Sæther fra Eurojuris er kursholdere. Med seg har de relasjonsterapeut Bent Rune Sinnes fra Succession AS. 

Generasjonsskifte skiller seg fra arveoppgjør ved at det normalt planlegges og gjennomføres før arvefallet. Det innebærer at partene må ta stilling til kryssende rettsregler kombinert med økonomiske vurderinger av lønnsomhet og verdier. Det oppstår også spørsmål om hvordan partene skal gå fram for å unngå konflikter - både familiære og rettslige.

Kurs: Generasjonsskiftet

Kurset gir en sammenfatning av de sentrale rettslige, psykologiske og økonomiske problemstillinger med gjennomgang av velprøvde løsninger og hva som kan være fallgruver.

Kurset ledes av advokatene Hans-Jacob R. Sæther og Ove Kahrs Wangensteen, med relasjonsterapaut  Bent Rune Sinnes (Succession AS). Kurset er gratis. 

Innhold:

  • Hva skjer uten et strukturert generasjonsskifte: Ny arvelov, reglene om uskifte, formuesordningen, skatt, dokumentavgift og selskapstyring ved dødsfall
  • De sentrale valg vedrørende virksomheten: Videreføring, endring, avvikling eller salg?
  • Organisering av eierskap til virksomhet: Struktur, holdingselskap, aksjeklasser, bruk av aksjonæravtaler mv. som hjelpemidler
  • Dialog som ressurs ved eierskap og generasjonsskifter

Ledige stillingar

Utbjoa Armering & Sveis AS
Frist: 10. feb

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips
T E S T