Hopp til innhald

Elever åpner butikk på Ølen senter

Elevbedriftene Vintage Power, Sløydgutane og Colette_Eb- fra Ølen skole er nå klare til å ta imot kunder på Ølen senter. Inntektene går til Kreftforeningen. 

Til venstre: Emi Bødtker Krøger, Elin Hadland Heggebø. Oppe til høyre: Milla Tvedt-Steinstø, Benedicte Ribesen Heskja, Mia Berge Ljosnes, Siri Steinsland. Nede til høyre: Erlend Tveit, Thomas Lunde, Sander Knutsen, Lucas Berge-Olsen, Theodor Vestbø Reimers. Foto: Amalie Crowo

Prosjektet er del av organisasjonen Ungt Entreprenørskap, hvor valgfaget heter Innsats for alle. Målet er å gi elevene erfaring med praktisk arbeid hvor de får muligheten til å bidra til fellesskapet og gjøre noe for andre. 

Gjentar fjorårets suksess

— Vi begynte med elevbedrifter i 2021. Det var en stor suksess, som gjorde at ønsket å fortsette i år også. Her får elevene ta ansvar for alt fra det økonomiske, design av logo og rollefordelinger i gruppen, forteller lærer Annika Andreassen. 

Vintage Power har fokus på klær. De driver gjenbruk og tar imot klær som de selger videre. Sløydgutane selger selvlagde juletrær dekorert med lys, mens Colette_Eb-  selger blant annet body scrubs, selvlagde armbånd og tøynett med trykk av Ølen senter. 

– Mye god læring

— Vi har mange gründere i vente her. Alle har stått på og jobbet mye, selv på fritiden. Vi ser at de finner mye god læring i prosjektet som er utrolig kjekt, forteller Andreassen.

Elevene står klar til å ta imot kunder hver onsdag. De har også et ønske om å stå flere dager i uken dersom det blir muligheter for det. 

Ledige stillingar

Brødrene Midthaug AS
Frist: 10. apr
IKKJE PUBLISER Utbjoa Armering & Sveis AS
Frist: 01. okt
IKKJE PUBLISER Elementbygg Vest
Frist: 01. jul

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips
T E S T