Hopp til innhald

Børsnotering og naturopplevelser

Kavalkade 2021: Chief People & Information Officer i AutoStore, Anette Matre, ser tilbake på et begivenhetsrikt år med mange milepæler for selskapet, og ser frem til å gå løs på oppgaven med å levere på den sterke veksten de har hatt.  

Anette Matre ser tilbake på et forrykende år for AutoStore, men er like fullt lettet over at de ansatte har kommet seg trygt gjennom Korona i 2021. (Foto: Truls Qvale)

– Hva husker du best fra 2021?

– I jobbsammenheng så har det vært et travelt år med mye spennende som har skjedd. Nesten så mye at jeg har vanskelig for å skjønne at alt har skjedd i 2021. Jeg er helt sikkert ikke alene om den følelsen, for det er mye aktivitet og godt driv i næringslivet rundt oss – og det skal vi være glade for. Rent personlig var det en milepæl når sistemann på 1 år begynte i barnehagen for første gang, 3-åringen begynte på stor avdeling og 6-åringen på skolen. Det er gjennom ungene og deres milepæler jeg føler at tiden, og årene, går. Jeg husker også det flotte skiværet- og føret som ble med oss og lå på Olalia i lange tider og som gav meg mange gode naturopplevelser, samt nydelig sommervær som ble brukt godt i både Haugesund der jeg bor og i Ølen der familien holder til. 


– Hva var det viktigste som skjedde i din bedrift i fjor?

– 2021 har vært et begivenhetsrikt år generelt, med blant annet at Softbank ble en av våre største eiere. Om jeg skulle trekke frem det som stikker seg ekstra mye ut fra et AutoStore-perspektiv så er det nok at vi ble børsnotert i oktober. Det var en milepæl som en rekke ansatte i selskapet har jobbet med – nært sagt dag og natt - i lang, lang tid for å forberede, og som markerer overgangen til en litt mer annerledes hverdag – ikke minst med tanke på medieeksponering i både gode og mer utfordrende dager (les: aksjekurser). Om jeg skal trekke frem viktige ting som ikke skjedde i 2021 så var det at vi unngikk ansatte som ble alvorlig syke eller hadde dødsfall knyttet til korona, samt at vi unngikk større smitteutbrudd på våre lokasjoner. 


– Hva blir den største utfordringen neste år?

– Den største utfordringen for AutoStore for neste år vil være å fortsette å levere på den sterke veksten vi har hatt hittil og som vi har kommunisert til markedet gjennom tider, hvor vi - som resten av verden - har enkelte utfordringer knyttet til logistikk og tilgangen på råvarer som aluminium og enkeltkomponenter som vi bruker i vår produksjon. I tillegg trenger vi fortsatt mange dyktige ansatte, og har planer om å forsterke organisasjonen på en rekke områder også i 2022.

– Hva er ditt største ønske for 2022?

– Mitt største ønske for 2022 er mest mulig fredelige omgivelser for alle – både inni og utpå, og mellom mennesker så vel som nasjoner. At utviklingen mot en bærekraftig verden går riktig vei - og i raskt nok tempo - er et annet ønske som står høyt på listen. 

 


 

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips
T E S T